Re-integratie, Detachering & Outplacement

Als werkgever ben je verplicht zorg te dragen voor een langdurig zieke werknemer. Hierbij geldt dat alles in het werk gesteld dient te worden om de werknemer te laten terugkeren in de oude functie of in een andere passende functie binnen het bedrijf. Is geen van beide mogelijkheden een optie dan volgt een re-integratie 2e spoor traject. Hierbij wordt gekeken hoe de werknemer bij een ander bedrijf kan worden geplaatst. Ook detachering en outplacement behoren tot ons dienstenpakket. IWB heeft specialisten in dienst om deze trajecten te begeleiden.

2e spoortraject

De 2e spoortrajecten zijn intensief en resultaatgericht. Het doel is tenslotte om de medewerker weer aan het werk te helpen. In het traject focussen wij ons volledig op de bruikbare capaciteiten van je werknemer; we denken in mogelijkheden en oplossingen. Uiteraard hebben wij oog voor het menselijk aspect en zal het ontstaan en de beperking van de medewerker niet uit het oog worden verloren.

Neem voor een re-integratietraject 2e spoor rechtstreeks contact met ons op of dien een verzoek in via de arbodienst of verzekeraar.

Individuele-, groepsdetachering en werken op locatie

Wij zetten ons in om de juiste match te vinden tussen uw bedrijf en het talent van onze medewerkers. Bij individuele detachering zorgt u als werkgever voor de dagelijkse aansturing. Onze jobcoach is verantwoordelijk voor goede sociale begeleiding van de medewerker. Onze medewerkers ontvangen een detacheringscontract, maar blijven bij ons in dienst. Wij informeren u graag verder over de mogelijkheden. Daarnaast biedt IWB inhoudelijke kennis en sociale begeleiding. De groepsgrootte van groepsdetachering is maatwerk.

Modulaire re-integratiedienstverlening

IWB zet zich in om – samen met UWV – voor de kandidaat een passende plek te vinden binnen de arbeidsmarkt. UWV biedt hiervoor haar re-integratiedienstverlening aan. Deze bestaat uit een viertal modules. Deze modules kunnen los worden aangeboden, maar ook opeenvolgend of herhalend. Het uiteindelijke doel hiervan is dat de kandidaat wordt klaargestoomd voor een Werkfit– of Naar Werktraject en geplaatst kan worden in een baan die past.

Voor wie is de modulaire re-integratiedienstverlening van UWV bedoeld?
De modulaire re-integratiedienstverlening van UWV is speciaal bedoeld voor mensen met een WIA-, WAO, Wajong- of Ziektewetuitkering. Kortom: ieder die vanuit hun persoonlijke situatie een grotere afstand heeft tot de arbeidsmarkt. Elke module start met een intakegesprek, waarin vertrouwen en een persoonlijke ‘klik’ met de consultant leidend zijn.

Welke modules bieden wij aan?
De onderdelen die worden aangeboden vanuit de re-integratiedienstverlening van UWV zijn: participatie interventie, het bevorderen van maatschappelijke deelname, het praktijkassessment en begeleiding bij scholing. Per kandidaat bekijken wij welke dienstverlening past en welke de kandidaat nodig heeft.

Deelnemen
IWB Services biedt alle vier de modules, zodat de kandidaat weer met succes stappen kan zetten richting de arbeidsmarkt. Wil jij deelnemen aan dit traject? Vraag UWV of je gebruik kunt maken van onze dienstverlening en neem contact met ons op via het contactformulier op onze website.

Maar IWB Services biedt meer:
IWB biedt ook de UWV re-integratiediensten ‘Werkfit maken’ en ‘Naar werk aan’. Maar ook 2e spoortrajecten, detacheringen en outplacementtrajecten zijn bij IWB in goede handen en gericht op het creëren van kansen op een nieuwe baan buiten de organisatie. Daarnaast bevorderen wij de maatschappelijke deelname en bieden wij ‘Leren in de praktijk’, verzorgen wij sollicitatietraining en indien gewenst jobhunting.

Lees daarover hier meer >

 

Heeft u nog vragen?

Wij zijn op werkdagen (maandag t/m vrijdag) telefonisch bereikbaar via 072-8200164.
Ook via e-mail zijn wij goed bereikbaar. Gebruikt u hiervoor onderstaand contactformulier.
Wij beloven u binnen 24 uur (op werkdagen) te reageren.

    Certificeringen